Webdevelopmentheld Grant Skinner nodigt je uit om deel te nemen aan zijn nieuwste community-project. Hij heeft jou nodig om samen de HTML5-video-editor ‘for Touch’ voor Internet Explorer 10 te ontwikkelen. Hij roept de Nederlandse community van ontwikkelaars op om samen met hem een snelle en ‘fluid’ browser experience te creëren. Dus voor jou een unieke kans om Grant Skinner te ontmoeten, inspiratie op te doen en samen te werken aan deze uitdaging.

Op donderdag 20 juni 2013 geeft Grant Skinner tijdens een pizzasessie in Amsterdam het startsein voor de campagne ‘Project Touch’. Het is de bedoeling dat de Nederlandse developercommunity samen bouwt aan de ontwikkeling van de video-editor. Tijdens de sessie geeft Grant Skinner een introductie, legt hij de uitdagingen uit en kunnen developers direct aan de slag met ideeën en code. De ingrediënten voor een succesvolle avond: touchscreens, JavaScript, een state-of-the-art browser en pizza.

Grant Skinner is internationaal toonaangevend als het gaat om het creëren van rijke, interactieve webervaringen. Zijn CV bevat onder andere aansprekende en experimentele projecten op het gebied van interactie, applicaties, games, websites, installaties, embedded devices en mobiel. Hij heeft voor grote namen gewerkt zoals AOB, BBC, Adobe en Facebook.

De pizzasessie vindt plaats op donderdag 20 juni vanaf 17.00 uur in Gummmbar, Paul van Vlissingenstraat 8a in Amsterdam. Developers kunnen zich inschrijven via: http://www.theinternetoftouch.com.

De ‘Internet for Touch’-campagne wordt gefaciliteerd door Microsoft.

https://github.com/projecttouch/projecttouch/wiki

Bureau: Code d’Azur
Head Technische realisatie: Thierry Kleist
User interface / Design: Paul Verhulst
Video demo: Paul Verhulst
Client: Windows